Vägen till ett lyckat fönsterbyte

Vi erbjuder professionella fönster- och dörrbyten för att förbättra energieffektiviteten och funktionaliteten i er fastighet.

Vi vill byta era fönster!

Vi har sedan 2010 monterat 1000-tals fönster runt om i Sverige, både som montörer och totalentreprenör. Vi har en god administration och rutiner för projekt oavsett storlek, det spelar ingen roll om vi byter fönster åt något av Sveriges största byggföretag, fastighetsbolag eller en enskild bostadsrättsförening. Vi strävar efter att skräddarsy varje fönsterbyte efter vad beställaren efterfrågar och levererar alltid hög kvalité oavsett storlek på projekt. Vi är heller inte bundna av någon enskild leverantör av fönster utan har en god kontakt med flera av Sveriges ledande fönstertillverkare, allt efter beställarens önskemål och förutsättningar. Vi utgår från Stockholm men arbetar runt om i hela mellan-Sverige.

Att byta fönster är en god investering

Fönster är ofta den svaga länken i en fastighet och ska både skydda mot yttre påverkan såsom regn, vind och snö men även hindra värmen från huset att ta sig ut och bidra med en högre komfort för fastighetsinnehavaren. Med tanke på både miljö och klimat är ett fönsterbyte en god energibesparande åtgärd. Bra fönster är dock dyra produkter men betalar sig genom den energibesparing man får samt genom den värdehöjande aspekten på fastigheten.

PLATSBESÖK, INVENTERING OCH MÅTTAGNING

Vi träffas för att gå igenom vilka, hur många, och vilken typ av fönster ni efterfrågar. Det kan vara bra att för er som beställare i förväg fundera över vissa saker så som t ex persienner, kulörer, materialval mm. Vi samtalar och rekommenderar utefter våran erfarenhet vilka fönster vi tycker ni ska ha i er fastighet och kommer överens. Därefter tar vi grova s k modulmått på era befintliga fönster samt räknar antal av varje sort s k fönsterlittran. Vi kollar även förutsättningarna för montaget, finns det rymliga balkonger att förvara fönster på under fönsterbytet? Finns det hiss? Plats för containrar? Finns det någonstans i fastigheten ett utrymme med WC och möjlighet att äta lunch på för våra montörer?

Allt detta sammantaget påverkar projektet och priset på den offert vi senare kommer att ge er. Offerten försöker vi att hålla så tydlig som möjligt, vi bifogar alltid en fönsteruppställning och beskriver vad som både ingår och som eventuellt inte ingår.

Efter att ni fått offert av oss svarar vi gärna på de eventuella frågor som uppstått och kan även erbjuda oss att komma till er för att informera er om vad vi offererat, hur ett fönsterbyte går till samt presentera produkterna och oss själva.

Beställning

När alla frågetecken rätats ut och ni känner er redo att gå vidare så skriver vi ett kontrakt. När kontraktet är påskrivet aviserar vi fastigheten för en slutmätning av samtliga fönster där vi mäter allt på millimetern. Vi passar även här på att upprätta listor över antal fönster i respektive lägenhet osv för att underlätta för vårat fortsatta arbete.

När alla mått är tagna lägger vi en beställning hos fönsterleverantören, några dagar efter erhåller vi exakt leveransdatum. Normal leveranstid brukar vara 8-10 veckor.

Vi tar under tiden fram betalplaner och tidsplaner. Även dokumentation för kvalitet och arbetsmiljö tas fram och datum för ett första s k startmöte bestäms tillsammans med er. Vi tar normalt över ansvaret om elektronisk personalliggare från er och registrerar arbetsplatsen.

Vi informerar även lägenhetsinnehavarna om stundande fönsterbyte och aviserar för kommande montage.

FÖNSTERBYTET

Ett fönsterprojekt är just vad det heter, ett projekt. Det dyker alltid upp saker under projektets gång som behöver tas beslut om och vi tycker det är viktigt med en kontinuerlig dialog under projekttiden. Utöver startmötet håller vi gärna byggmöten löpande för att ta upp eventuella frågor eller bara upplysa er som beställare om hur projektet framskrider.

Fönsterprojektet börjar alltid med en leverans av de beställda fönstren. Vi lossar lastbilar, tar emot containrar och etablerar oss. Dagen därpå börjar vi att montera i de aviserade lägenheterna. De gamla fönstren sågas ur och ersätts med de nya, isoleras och förses med nya lister och plåtar. Vi för egenkontroller över vårat arbete och lämnar en enkel skötselinstruktion och en ”klarlapp” i respektive lägenhet när vi är färdiga.

Vi brukar göra en syn med beställaren efter att den första lägenheten är färdigställd för att få en referens över hur det kommer att se ut framöver. När projektet är färdigt i sin helhet överlämnar vi dokumentation över projektet; Fönsterlistor, garantisedlar, fullständiga skötselinstruktioner, egenkontroller mm.

Kontakta oss gärna för en offert

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi er så snart vi kan!

Offertförfrågan

Telefon

Läs våra villkor och integritetspolicy

Ni når oss också på 0700-91 29 93